Sportski ples u Splitu - online project COVID-19, 2020.

Sportski ples u doba Korone – hvala Spinovci!

Zoran Plohl
Zoran Plohl i Tatsiana Lahvinoch osvajači su naslova prvaka svijeta u latinsko američkim plesovima 2011.g. za Hrvatsku!

Zahvaljujući ideji i realizaciji Plesnog kluba „Spin“ nakon dvomjesečne pauze i ostajanja kod kuće, natjecali smo se u vikendu kada je trebao biti naš odlazak na Zagreb Dance Grand Prix.

16. i 17. 05. umjesto u dvorani u Dubravi, sjedili smo ispred laptopa, mobitela, tableta gledajući snimke plesača i parova preko live prijenosa na Facebooku. Suci su ocjenjivali na Zoom-u, a na isti način i svjetski prvaci komentirali su izvedbe prijavljenih plesača. Publika je navijala porukama, a Tomislav i Tamara vodili su nas kroz natjecanje. I mada se sve odvijalo online, gotovo da bismo rekli da je to bio turnir kakav uobičajeno i treba biti;).

 

Anastasia Novikova i Winson Tam
Anastasia Novikova & Winson Tam – 2019. WDSF Ten Dance World Champions

Šalu na stranu, bio je to zaista tehnološki zahtjevan projekt, jedinstven u svijetu koji su prepoznali klubovi i plesači iz Slovenije, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Austrije!

Miha Vodičar
Miha Vodičar i Nadiya Bychkova – 2014. World Championship Ten Dance Riga

Velika novost i izvrsna ideja bili su komentari vrhunskih stručnjaka, redom osvajača svjetskih medalja;  Zoran Plohl, Anastasia Novikova, Winson Tam i Miha Vodičar. Svakom natjecatelju uputili su riječi pohvale za rad i trud, a zatim i savjet za poboljšanjem.

Među sucima, također je sjedilo probrano društvo: Tatsiana Lahvinovich- Bjelorusija, Tjaša Vulič – Slovenija, Marija Prelevec – Srbija, Rade Janjić- Hrvatska, Tena Kralj – Hrvatska, Mirela Tudor – Hrvatska i Mirza Geljo – Bosna i Hercegovina

Izvrsno su se predstavile i naše plesačice Mia Ostojić, , Maja Mijić, Marta Jurić, Maja Grbeša, Paola Bosančić i Stella Mrđen. Bravo svima i čestitamo!!!

Samba - solo
Paola Bosančić – online natjecanje, Samba
Samba solo
Maja Grbeša – online natjecanje, Samba
Marta Jurić
Marta Jurić – online natjecanje, Samba
Maja Mijić
Maja Mijić – online natjecanje, Chacha
Stella Mrđen
Stella Mrđen – online natjecanje, Pasodoble
Mia Ostojić
Mia Ostojić – online natjecanje, Jive

Spinovci ipak ne bi bili Spinovci da nas  nisu  razveselili  i iznenadili jedinstvenim COVID medaljama i divnom posvetom. Hvala!!!

Izuzetno nam je drago što smo sudjelovali u ovakvom projektu i nadamo se da će naš slijedeći plesni susret, sa svim divnim ljudima uključenim u ovaj projekt slijedeći put biti, ipak, uživo😊

Scroll to Top
Share via
Copy link