Prvi ples vjenčanje

Prvi ples mladenaca – vodič kroz prvi ples

Naučiti plesati za vjenčanje poseban je dar koji možete pružiti jedno drugome. Par koji se osjeća samouvjereno i raspoloženo kada pleše zajedno, stvara uspomenu koje će se rado sjećati i zauvijek njegovati.

Uz popularnost Plesa sa Zvijezdama i mnoštva videozapisa na YouTubeu, mnogi parovi sada žele nešto više od prosječnog vjenčanja. Prvi ples mladenaca najfotogeničniji je dio vjenčanja. Plesom simbolično uplovljavamo u bračnu luku.

Stoga je uobičajeno da se parovi odlučuju na privatne poduke u plesnim školama pod vodstvom profesionalaca koji koreografiramo personalizirane plesove na najrazličitije pjesme bilo da je to  klasični valcer, spori foxtrot, senzualna salsa ili čak disco!

Prije nego što krenete u plesnu avanturu sa svojim plesnim partnerom imamo za Vas par korisnih savjeta za što uspješnije učenje prvog plesa kako bi Vam ostao u najljepšem sjećanju.

 

  • Odabir pjesme

Prvi ples mladenaca 01 - vodič kroz prvi plesOdabir pjesme za prvi ples mladencima može oduzeti dosta vremena ukoliko već nemaju svoju posebnu pjesmu. Neki mladenci žele imati klasičan prvi ples uz valcer, drugi odabiru ljubavnu pjesmu koja je obilježila njihov zajednički život do vjenčanja.

Neki zamole bend da im odsvira spoj njihovih dragih pjesama ili čak sa kumovima osmisle zajedničku koreografiju umjesto prvog plesa mladenaca. Jednostavno, pravilo je da pravila nema.

Kod odabira pjesme uzmite u obzir i vaše plesne sposobnosti, ukoliko je vaša najdraža pjesma nešto bržeg ritma prilagodit ćemo i osmisliti korake koji nisu za vas preteški.

Uvijek možemo i zajedno odabrati pjesmu koja se uklapa u vašu priču. Ples stvaramo u suradnji sa vama kako bismo osigurali da odražava vas dvoje i vašu pjesmu.
Naša strast leži u koreografiranju tog prvog posebnog plesa, u vašoj najdražoj pjesmi.

 

  • Kada početi vježbati ?

Najidealniji početak vježbanja koreografije bio bi četiri do šest tjedana prije vjenčanja, a u slučaju zahtjevnije koreografije i dva mjeseca je dovoljno vrijeme. Važno je dobro rasporediti sate do samog vjenčanja, prevelika pauza prije samog vjenčanja mogla bi dovesti do toga da se zaboravi koreografija, a to želimo izbjeći.

Zbog toga je važno na vrijeme kontaktirati plesnu školu i plesnog učitelja da se dogovorite oko organizacije i učestalosti vježbanja. Iz našeg iskustva dovoljno je 5 sati za jednostavniji ples, a do 10 sati za nešto zahtjevniji.

 

  • Odabir haljine uskladiti sa koreografijomPrvi ples mladenaca 02 - vodič kroz prvi ples

Važno je koreografiju uskladiti i sa odabirom haljine, jer kod nekih haljina vrlo su skučene mogućnosti kretanja. Nekad je haljina preširoka, preduga, preuska. Kod nekih haljina čak i rukavi ograničavaju kretanje. Ne trebate se oko toga zamarati, napomenut ćete plesnom učitelju oko čega treba pripaziti i pokreti će se prilagoditi haljini. Ukoliko mladoženja ne smije znati za izgled haljine, garantiramo diskreciju kod razgovora o haljini😊.

 

  • Odabrati udobne cipele za ples

Ne smijemo zaboraviti ni na cipele u kojima plešemo. Obično se odaberu skupocjene lijepe cipele u kojima se teško kretati i plesati. Cipele moraju biti udobne, jer je nekad koreografija koja je naučena možda zahtjevna i u ravnim cipelama. Neki mladenci imaju poseban par cipela za ples i zabavu, što je isto jedna od mogućnosti.

Preporučamo barem zadnjih par plesnih sati vježbati u obući u kojoj ćete plesati na vjenčanju da se naviknete na eventualnu promjenu i da Vam ne stvara dodatnu nervozu.

 

  • Uvježbavanje koreografije

Prvi ples mladenaca 03 - vodič kroz prvi plesPrije svega, vjenčanje je dan koji ćete pamtiti cijeli život i važno je da protekne u opuštenoj i veseloj atmosferi i da mladenci opušteno otplešu svoj prvi bračni ples, bez obzira ukoliko se u izvedbi potkrade i pokoja greška.

Kako koreografija za prvi ples mladenaca napreduje, snimamo vas kako plešete, tako da možete lakše pratiti vlastiti napredak i kod kuće usavršiti dijelove koji možda zapinju.

S obzirom na uobičajenu nervozu pred sam dan vjenčanja, zadnje dane pred vjenčanje samo lagano uvježbavamo naučeno.

 

Ples u Splitu
Plesni klub Split Mirela

 

Nadamo se da će vam ovi savjeti biti korisni, tu smo za vas, obratite nam se!

Iza nas je 25 -godišnje iskustvo rada sa plesnim parovima i nebrojene koreografije kojima su mladenci uplesali u bračnu luku.

Na vaše sate, za još veći efekt i zabavu, možete pozvati kumove i roditelje, kako bi i njih uputili u tajne plesa i opustili ih u izlasku na plesni podij.

Vjenčanje je Vaš dan, pobrinite se da na njemu zablistate na svim poljima!!!

Scroll to Top
Share via
Copy link