Prvi ples mladenaca Split - Plesni klub Split-ex Mirela

Vodič za prvi ples mladenaca u Splitu

Vaš prvi ples za vas kao par jedan je od najvažnijih u vašoj vezi. Dakle, što to znači za Vas i Vašeg partnera? Pa, čak i ako niste neki plesač, nema razloga zašto se ne bi dobro proveli na svom prvom plesu. A također nema razloga zašto to ne bi trebalo biti i značajno za Vas, ovo je prava prilika da pokažete koliko Vam je stalo do vašeg novog partnera i obrnuto. Dakle, ako želite naučiti neke nove poteze i postati kreativni s njima, čitajte dalje!

Ovdje ćemo iznijeti neke osnovne smjernice koje će Vam pomoći da svaki put kada zajedno stanete na plesni podij, da se zaista čini kao početak nečeg magičnog.

Prvi ples na vašem vjenčanju važan je korak za vas dvoje. Naposljetku, to je kako ćete provesti ostatak svog života zajedno – osim ako ne dođe „sljedeći ples“! 🙂

Prvi ples mladenaca Split – sve što trebate znati

Prvi ples je prelijepi trenutak za Vas i Vašeg partnera i bez sumnje ćete ga njegovati do kraja života.

Ali, također je važno znati da prvi ples može biti zahtjevan, pogotovo ako niste navikli plesati pred ljudima!

Kako biste bili sigurni da će Vaš prvi ples proći bez problema, slijedite ove smjernice:

• Otplešite dva ili tri plesa prije za vježbu kako bi usavršili svoje korake i vremensku koordinaciju.

• Neka bude kratko i slatko: bez žiriranja 10 minuta! Trenutak bi trebao biti jednako pamtljiv kao i sve što mu predhodi.

• Pozovite samo ljude koji imaju izravnu vezu s bračnim parom, poput članova obitelji ili bliskih prijatelja. Ako su prisutni drugi gosti, njihov broj držite na minimumu (idealno ne više od jednog gosta koji Vam nije posebno blizak po stolu). To će pomoći u stvaranju personalnije atmosfere koja je prikladna za tako intimnu priliku.

• A da briga ne bude, javite se u neku od plesnih škola u Vašem gradu, gdje će vas iskusni profesionalci provesti kroz sve tajne dobro koreografiranog i uvježbanog prvog plesa.

“Prvi ples simbolizira zoru života beskrajne ljubavi koju dijele mladenci”

Tko ima prvi ples na vjenčanju?

To se razlikuje od vjenčanja do vjenčanja, ali mladenka i mladoženja tradicionalno imaju prvi ples. To je način na koji kažete “uzimam” jedno drugomu do kraja života. Prvi ples također može biti ples oca i kćeri ili majke i sina. Koji tip odaberete ovisi o tome što želite izraziti koreografijom.

Kada je prvi ples mladenaca na vjenčanju u Splitu?

Tradicionalno, većina parova sačuva prvi ples za nakon večere, ali neki vole i odmah na početku recepcije krenuti na plesni podij. Prvi ples obično slijedi ples koji može biti bilo što, od sporog valcera do živahnog jitterbuga ili čak nekog breakdancea!

Kako plesati “spori ples” na vjenčanju?

Ako za prvi ples planirate spori ples, možda će Vam trebati vježbe. Najbolje vrijeme za vježbanje je prije vjenčanja; to će osigurati da Vas u trenutku ne preplave emocije i da ne zaboravite sve korake. Općenito, sporo plesanje može biti zahtjevno ako ne znate kako to rade drugi ljudi. Pronađite nekoga tko zna kako plesati spori ples i zamolite ih da Vam pokažu neke osnove – ili još bolje, upišite se u plesnu školu u Vašem gradu!

Kako bih trebao najaviti prvi ples na svom vjenčanju?

Ako najavljujete prvi ples za goste, dajte im do znanja koja pjesma svira (tako da mogu i oni plesati). Također biste trebali odrediti tko će biti “prvi plesač noći.”

Koliko dugo bi trebao trajati prvi ples mladenaca Split?Prvi ples mladenaca 01 - Plesni klub Split-ex Mirela

Na ovo je teško odgovoriti, pogotovo jer sve ovisi o paru. Neki će htjeti podulji prvi ples, dok će drugi htjeti nešto kratko, ali slatko. No, ipak postoje neke opće smjernice koje bi vam mogle pomoći da odlučite:

– Dueti obično traju od tri do pet minuta.

– Vjenčani valcer može trajati i do 10 minuta, ali rijetko je da prvi ples bude tako dug.

– Prvi ples koji zajedno izvode dvije osobe obično traje najviše 12 minuta.

Trebam li vježbati za svoj prvi ples mladenaca Split?

Prvi ples je veliki trenutak za bilo koji par, pa je važno prije njega vježbati korake. Prvi ples je također vrijeme kada bi nekoliko pogrešnih koraka moglo stvoriti pomalo neugodnu situaciju, zato odvojite vrijeme i provedite barem jednu ili dvije vježbe prije velikog dana. Ako planirate imati više od jednog prvog plesa, tada biste trebali vježbati onoliko koliko mislite da je potrebno da uskladite vrijeme i korake.

Koji je bonton za prvi ples mladenaca na vjenčanju u Splitu?

Može biti primamljivo pozvati sve svoje prijatelje i članove obitelji da prisustvuju prvom plesu na vjenčanju, ali trebali biste imati na umu da je to vrlo intiman trenutak. Najbolje je pozvati samo one ljude koji imaju izravnu vezu s parom, poput bliskih prijatelja i najuže obitelji. To će pomoći u stvaranju personalnije atmosfere koja je prikladna za tako intimnu priliku. Na primjer, ako je jedan od Vaših roditelja oženjen, možete pozvati njih i supružnika, ali bolje ne i druge goste iz njihovih prošlih brakova.

Koji je tradicionalni ples za prvi ples mladenaca Split?

Prvi ples na vjenčanju može biti ili Bečki Valcer. Bečki obično izvode mladenka i mladoženja i vjerojatno je najpopularniji izbor za prve plesove.

Ostali mogući stilovi za Vaš prvi ples:

  • Bachata
  • The slow dance (or nightclub two step)
  • The swing
  • The foxtrot
  • The rumba
  • Disco fox
  • Mambo & salsa dance
  • Hip-hop dance
  • Free-form or mash-up
  • Flash mob

Vodič za vjenčani ples

Planiranje plesa za Vaše vjenčanje može biti puno posla. Kad pokušavate odlučiti kakav ćete ples raditi, pomaže razmišljati o tome gdje želite biti u budućnosti. Ako se slažete sa partnerom kada je u pitanju koji bi stil najbolje predstavljao vaš odnos i snove za budućnost, znatno ćete si olakšati postupak planiranja.

Neki parovi mogu se osjećati pod pritiskom da rade složeni koreografski broj ili dugi romantični ples u plesnoj dvorani koji ne vole. Umjesto toga, zašto ne odabrati nešto kreativnije i zabavnije? Par jednako dobrih opcija su salsa, foxtrot ili swing ples. Ovi plesovi su dovoljno jednostavni za početnike, ali još uvijek nude nekoliko zanimljivih koraka koji će vas odvesti u avanturu dok se istovremeno zbližavate!

Krenite zajedno na plesni tečaj

Ovo je sjajan način povezivanja i stvaranja sjećanja koje ćete njegovati do kraja života. Ako se ne bavite plesom, ali želite naučiti salsu ili valcer, na internetu je također dostupno puno sadržaja. Odredite svoj stil i držite se odgovarajuće plesne pozicije.

Planirajte svoj ulaz i izlaz na plesnom podiju

Odlična je ideja planirati svoj ulaz i izlaz na plesnom podiju. Planiranje vašeg ulaza pomoći će vam da izbjegnete sudaranje u nekog dok će planiranje izlaza osigurati da odete s podija u stilu i ne prerano. Postoji mnogo načina da se to postigne, moglo bi uključivati otvaranje vrata popraćeno velikom gestom kada pjesma započne ili uspostavljanje kontakta očima prije nego što izađete na plesni podiji. Također bi moglo biti korisno uspostaviti izlaznu strategiju ako ples potraje predugo.

Također upoznajte svoj plesni podij kako biste s pouzdanjem mogli sići na njega.

Prepričajte svoju ljubavnu priču uvodomPrvi ples mladenaca 03 - Plesni klub Split-ex Mirela

Prepričavanje priče o vašem upoznavanju i zaljubljivanju kao uvod u prvi ples može zaista osigurati romantično raspoloženje. Možete čak i ubaciti neku vašu smiješnu anegdotu da osigurate  lagodnu atmosferu i zabavite goste.

Odaberite plesnu i za vjenčanje prikladnu pjesmu za Vaš prvi ples

Kada planirate prvi ples, želite odabrati plesnu i svadbenu odgovarajuću pjesmu koja će Vašeg partnera i Vas opustiti na plesnom podiju. Ovo je jedan od najvažnijih aspekata vjenčanja, pa budite pažljivi u odabiru. Vaša prva pjesma trebala bi biti nešto oko čega se oboje možete složiti, što uključuje vaše ukuse i interese. Slijedite ove savjete za najbolji odabir prve pjesme:

• Pronađite zajednički glazbeni interes

• Idite s pjesmom posebnog značenja

• Potražite tekstove pjesama koji govore o vašoj vezi

• Odaberite plesnu pjesmu vas pogađa

• Izaberite ritam na koji možete plesati

• Ne bojte se biti nekonvencionalni

• Izbjegavajte najpopularnije melodije

• Razmislite o vremenu trajanja

• Uključite osobnu poruku

Budite sigurni da se možete ugodno kretati

Kada planirate prvi ples s budućim supružnikom, morate se pobrinuti da se oboje možete ugodno kretati. Lako je zaboraviti kada netko ima invaliditet i umori se lakše od ostalih, ali važno je planirati unaprijed kako bi se Vaš raspored mogao prilagoditi tim slučajevima.

Također, nemojte se njihati kao da ste u srednjoj školi.

Ostanite mirni kada pogriješite

Kada pogriješite, pokušajte to ne shvaćati osobno. Najbolje je ako samo nastavite plesati, a ne pokvarite raspoloženje za vas i supružnika razmišljanjem previše i kompliciranjem stvari.

Smiješite se i gledajte jedno u drugoPrvi ples mladenaca Split 02 - Plesni klub Split-ex Mirela

Važno je biti sretan i uzbuđen zbog svog prvog plesa kao par. Ako ste nervozni, to je na neki način dobro jer znači da Vam je stalo do Vašeg partnera, ali istovremeno može stvoriti neugodan prvi ples. Da biste to izbjegli, smiješite se i smijte kroz nervozu i napetost. Povremeni kontakt očima i ugodan osmijeh mogu stvarno olakšati pritisak i pomoći vam oboje da se opuštenije osjećate. Samo znajući da nosite veliki osmijeh na licu Vas čini samopouzdanijima, čak i ako se ne osjećate previše samouvjereni u sebe.

Ne napuštajte svoj prvi ples mladenaca Split do zadnje minute

Vaš prvi ples jedan je od najvažnijih trenutaka vašeg vjenčanja. To je trenutak kojeg ćete pamtiti do kraja života, pa se pobrinite da uživate u njemu u najvećoj mjeri!

Kako prvi ples učiniti vrhuncem Vašeg vjenčanja

Ovaj je vodič dizajniran da Vam pomogne imati najbolji mogući prvi ples i da možete uživati u svakom trenutku svoje noći sa svojim partnerom. Kao takav, prvenstveno ćemo se usredotočiti na društvene aspekte plesa, na primjer predstavljanje roditelja jedni drugima, fotografiranje i snimanje videozapisa tijekom večeri te plesanje s prijateljima.

– Odaberite pjesmu koja je posebna za oboje ili za jednog od vas: neki parovi odabiru pjesme koje su im posebne kao paru – pjesma iz njihove omiljene TV emisije, filma ili iz osobnog života.

Drugi vole planirati plesove oko smislenih trenutaka u svom zajedničkom životu – stvarajući poseban ples vezan za trenutak kad su se zaručili ili kada su službeno postali obitelj.

– Odaberite odjeću koja odražava vašu osobnost i osjećaj za stil

Na primjer: jeste li ležerniji ili elegantniji? Jeste li formalniji ili volite miješati stilove? Važno je da, bez obzira na to kakva je, vaša osobnost bude odražena na vašem izboru odjeće.

Obavezno razmislite o tome u kojem će se okruženju prvi ples održati – hoće li to biti nešto formalno ili ne? Istražite kakvi su stilovi prikladni za različite prilike i pokušajte odabrati nešto što odgovara Vama i Vašem supružniku!

– Odredite mjesto na kojem se svi mogu družiti prije nego što krenete plesati

Zabavite se i uživajte

Da biste imali smisleni prvi ples s partnerom, prvo morate uživati. Trebali biste uključiti svog partnera u odabir pjesama koje za vas oboje znače nešto posebno.

Što učiniti ako ste nervozni zbog svog prvog plesa

Ako ste novi par i osjećate se nervozno zbog svog prvog plesa, možda će vam pomoći da započnete s manje zastrašujućom pjesmom. Možda bi vaš partner uživao u pjevanju uz pjesmu koju dobro poznaju – ili im čak dopustite da oni odaberu pjesmu! Ovo može pomoći da vam obama iskustvo bude ugodnije. Bez obzira koju vrstu glazbe odaberete, vaš prvi ples važan je trenutak za vas oboje, zato odvojite vremena i uživajte.

Neka bude jednostavno

Najbolji savjet za prvi ples mnogih parova je da ga učinite jednostavnim. Ako je vaš cilj na plesnom podiju jednostavno zabava, onda sve što stvarno trebate su jedno drugo i glazba koja odgovara vašoj osobnosti. Još jedan sjajan način da stvari pojednostavnite na svom prvom plesu je izbjegavanje pjesama s tekstom. To će osigurati da vas razne misli ne ometaju u uživanju u trenutku, ali ako baš želite pjesmu s tekstovima, i to je u redu!

Odaberite pjesmu koju volite

Ne birajte pjesmu s kojom se nećete osjećati ugodno. Ako odaberete pjesmu koju znate pomoći će Vam da budete samopouzdani i omogućiti vam da se više usredotočite na ples nego na ono što se događa u pozadini.

Dajte sebi vremena da se pripremite

Važno je dati sebi puno vremena da se pripremite za prvi ples kao par. Iako se može činiti zastrašujućim zadatkom, planiranje unaprijed i odvajanje vremena za to može vam pomoći da još više uživate u iskustvu. Ako se osjećate nervozno ili nelagodno plesati pred ljudima, pokušajte vježbati s partnerom kod kuće prije vjenčanja. To će ublažiti stres i omogućiti Vam da se usredotočite na ono što je važno – zabavu!

Učite od profesionalca i držite na pameti da se vježbom dođe do savršenstva.

Duboko udahnite i očistite um

Samo zato što ste u uzbudljivom okruženju, ne znači da sve treba biti hiperenergetično. Dobar način da si olakšate stvari je da duboko udahnete i usredotočite se na raščišćavanje uma. Pomoći će vam da se previše ne uznemirite ili budete zabrinuti zbog onoga što dolazi.

Ako će Vam pomoći, zamislite sebe kao promatrača – kao da se gledate sa strane i doživljavate sve ove trenutke s velikih uzbuđenjem. Zamislite i svog partnera u toj poziciji – to će Vam pomoći da se osjećate opuštenije i budete manje zabrinuti o tome što bi se moglo dogoditi.

Nosite prikladne cipele

Razmislite o vrsti plesa koji ćete izvoditi, a zatim obucite odgovarajuće cipele. Ne samo da će ovo pomoći u izbjegavanju žuljeva, već će osigurati da Vam stopala ne postanu teret za cijelu večer.

Sve se svodi na zabavu i sjećanja

Najvažnije je zabaviti se! Koju god pjesmu, ples ili aranžman odabrali, pazite da se držite onoga što znate da Vas čini sretnim – radeći nešto u čemu oboje uživate će stvoriti nezaboravna sjećanja.

Prvi ples mladenaca Split 04 - Plesni klub Split-ex Mirela

Scroll to Top
Share via
Copy link