Plesni Klub Split na Macedonia Open 2023 02 - PK Split

Plesni trijumf: Plesni Klub Split na Macedonia Open 2023

Proteklog vikenda plesačice Plesnog kluba Split sudjelovale su na velikom međunarodnom plesnom turniru MACEDONIA OPEN 2023. koje se održalo u Skopju u organizaciji plesnog kluba Prima Danza i Makedonskog plesnog Saveza u Jane Sandanski Areni u Skopju.

Na natjecanju je sudjelovalo 2500 natjecatelja iz 25 zemalja i 47 sudaca iz 23 zemlje.

Natjecanje se istovremeno održavalo u dvije dvorane, tri plesna podija u trajanju od dva dana.

Na Macedonia Open turniru za timove u konkurenciji iz Turske, Srbije, Bih, Makedonije i Hrvatske nastupila su tri tima Plesnog kluba Split s ukupno 34 natjecateljice:

  • Juniori 2 (mlađež) mali tim sa koreografijom Perhaps osvojile su 1.mjesto
  • Juniori 2 veliki tim sa koreografijom Baiana osvojile su 2.mjesto
  • Youth (starija mladež) sa koreografijom Beethoven osvojile su 2.mjesto

Na World dance sport solo natjecanju u Juniorima 2 izvrstan rezultat napravila je Jelena Galić, sa osvojenim 14.mjestom u jakoj međunarodnoj konkurenciji. Na solo bodovnom turniru Macedonia Open u kategoriji mladeži C Laura Subašić osvojila je visoko 3.mjesto, a Mia Ostojić 5.mjesto. U istoj starosnoj kategoriji u D3 razredu Lara Bilić je osvojila 4.mjesto. U kategoriji starije mladeži Violetta Cenci osvojila je 2.mjesto.

„Čestitamo i svim drugim natjecateljicama na plasmanima u cetvrtfinala i osminefinala. Iskustvo sudjelovanja na ovako velikom međunarodnom natjecanju jako puno vrijedi i bit će nam samo poticaj za daljnji rad“ rekle su nam trenerice Plesnog kluba Split Ivana Listeš i Ljerka Žuvela.

„Biti sudac u tako velikom panelu međunarodnih sudaca bila mi je posebna čast i zadovoljstvo i ovim putem se zahvaljujem organizatorima na pozivu.“ rekla nam je sutkinja i trenerica Plesnog kluba Split Mirela Tudor

Scroll to Top
Share via
Copy link